Free shipping Free exchanges 1-3 days delivery

Allmänna villkor

Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande för att beställa skor från oss.

Moms om 25 % ingår i alla våra priser.

Orderbekräftelse

Ordern bekräftas via ett mejl till den e-postadress du uppgivit vid köpet. Om du vill annullera ditt köp, ändra eller lägga till något i din beställning är du välkommen att kontakta kundtjänst så snart som möjligt.

När du mottagit skorna och vi har mottagit en fullgod betalning blir du ägare till skorna och ansvaret för dem övergår till dig.

Betalning

I vår webbutik kan du betala med Klarna. Observera att eventuella påminneleseavgifter debiteras av Klarna och vi på Heelow kan inte göra något åt denna avgift. Om du önskar returnera skorna och tidsfristen för fakturan går ut innan skorna kommer tillbaka till oss rekommenderar vi dig att kontakta Klarna alternativt betala fakturan. Vi krediterar fakturan när skorna kommit tillbaka till oss.

Paket som inte hämtas ut

Om du inte hämtar ut ditt paket och utlämnningstället skickar tillbaka det till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig för de kostnader detta innebär. Kostnaden är 149 kr för kunder inom Sverige och 30 euro för kunder i övriga Europa. Denna kostnad debiteras via faktura.

Tillämplig lag

När du handlar i vår webbutik regleras detta i svensk lag, främst i distans- och hemförsäljningslagen.

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar dina personuppgifter. Alla personuppgifter som du uppger på vår hemsida eller som vi får del av kommer hanteras av oss på Heelow i egenskap av personuppgiftsansvarig. Namn, adress, personnummer, e-post och telefonnummer kan användas av oss för att säkerställa leverans av din beställning men även vid kreditprövning samt för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment. De uppgifter du lämnar på vår hemsida är endast tillgängliga för Heelow. Läs mer mer i vår Integritetspolicy. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att vi raderar eller korrigerar de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna våra köpvillkor samtycker du till detta.

Tryckfel

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och felprissättningar på hemsidan och förbehåller oss rätten att avslå sådana ordrar.

Provade skor

Ibland har vi pop-up-butiker där kunder kan prova våra skor. Vi garanterar att de skor vi skickar till våra webbkunder inte är använda, däremot kan de vara provade.

Slutsåld vara

Vi reserverar oss för att vissa modeller eller storlekar kan vara slut i vårt lager eller försenade från fabriken. Det skickas då ett mejl till dig inom 2-4 dagar. Kontakta kundtjänst om du önskar annullera ditt köp eller har frågor kring din beställning.

Leveransvillkor


Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Kontakta kundtjänst om du behöver expressleverans, vi gör alltid allt vi kan för att kunna leverera skor till våra kunder. Du får ett leveransbekräftelsemejl i samband med att din order skickas. Har du inte mottagit detta mejl inom tre dagar ska du kontakta kundtjänst.

Portot ingår vid köp till ordinarie pris inom Sverige och 12 euro i övriga Europa och detta läggs på ditt ordervärde när du handlar i webbshopen. Om du är osäker på vilken storlek du har är det bättre att du beställer en storlek och skickar tillbaka den om den inte passar istället för att beställa två par i två olika storlekar och skicka tillbaka det ena paret. Returen kostar  60 kr per skopar inom Sverige men vid byte debiterar vi ingenting. Handlar du från ett annat land än Sverige bekostar du själv portot vid byte och retur. Däremot bjuder vi på portot när vi skickar ditt nya par vid byte.

Din order skickas med PostNord AB eller DHL  till ditt utlämningsställe. Därifrån skickas ett sms till det telefonnummer du uppgivit vid din beställning. Saknas ditt telefonnummer skickas ett mejl eller en pappersavi som du tar med dig när du ska hämta ut ditt paket. Om du inte hämtar ut ditt paket debiterar vi 149 kr för kunder inom Sverige och 30 euro för kunder i övriga Europa. Kostnaden debiteras via faktura.

Byte och retur


Byte av vara (ordinarie pris)

Om du önskar byta dina skor till en annan storlek eller kanske en annan modell använder du returfraktsedeln. Se detaljerad information nedan. För kunder inom Sverige debiterar vi ingenting för portot vid byte. Observera att detta endast gäller ett byte, vill du byta fler gånger än en kommer du själv få bekosta portot.

Byte av vara (rea)

Vid köp av reavara ingår inte returfraktsedel. Önskar du byta dina skor får du själv bekosta frakten för returen.

Ångerrätt

Ångerrätt innebär att du som kund i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen har rätt att frånträda ditt avtal inom 14 dagar. Tidsfristen för ångerrätt börjar löpa den dag du som kund blir aviserad, till det telefonnummer eller mejladress du uppgivit vid köpet, att skorna kommit till ditt utlämningsställe.. Under dessa 14 dagar kan du frånträda avtalet genom att lämna eller sända oss ett meddelande om att du ångrat dig. Enligt distans- och hemförsäljningslagen har vi skyldighet att betala tillbaka beloppet senast 30 dagar efter att vi mottagit varan. Ångerrätten gäller endast om skorna inklusive dess kartong och tillhörande medskick returneras i väsentligen oförändrat skick. I enlighet med svensk lagstiftning gäller ångerrätten även reaprodukter.

Notera att avgiften för portot, 60 kr, kommer debiteras vid din återbetalning.

Retur

Vi skickar alltid med en returfraktsedel i ditt paket om du beställer dina skor till en svensk adress. Om du slängt eller tappat bort returfraktsedeln, kontakta kundtjänst så mejlar vi en till dig.

Emballera paketet väl för att undvika fraktskador. Använd till exempel en plastpåse som emballage. Sätt inte returfraktsedeln direkt på kartongen. Se till att få ett kvitto som innehåller kolli-ID från paketutlämningsstället, det gör det lättare att följa paketets tillbakaleverans vid behov. Om paketet försvinner under returen är du som kund betalningsansvarig.

Reklamation

Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@heelow.se och berätta varför du vill reklamera varan. Uppge ditt ordernummer och fakturanummer. Kundtjänst hjälper dig vidare med din reklamation..

Om det är möjligt att reparera skorna rekommenderas du att gå till en skomakare och sedan skicka in kvittot till oss.

Går skorna inte att reparera mejlar vi en särskild returfraktsedel till dig så att du inte behöver betala för frakten.

När vi mottagit de reklamerade skorna och godkänt reklamationen får du tillbaka beloppet du betalat för skorna.