Free shipping Free exchanges 1-3 days delivery

FAQ

HUR HANDLAR JAG I WEBBUTIKEN?

Välj den modell och storlek du önskar köpa och ”Lägg i kundvagnen”. Om du inte önskar köpa mer än en modell går du därefter till din kundvagn och väljer alternativet ”Betala”.

TÖJER SIG SKORNA?

Precis som alla skor töjer sig våra skor på bredden men inte på längden. Hur mycket skorna töjer sig beror på hur din fot ser ut.

HUR ÄR STORLEKARNA?

Storlekarna är normala svenska storlekar. Sophia och Leonore kommer upplevas tighta i början men efter några timmars användning kommer de töja sig till perfekt storlek. Är du osäker på vilken storlek du ska beställa får du gärna titta i vår storleksguide där du hittar aktuella mått för varje modell och instruktioner för hur du mäter din fot.

VILKA MATERIAL ÄR SKORNA TILLVERKADE I?

Alla våra modeller är tillverkade i skinn eller mocka och har en lädersula.

DEN STORLEKEN ELLER MODELLEN JAG VILL KÖPA ÄR SLUT, NÄR KOMMER DEN IN IGEN?

Om du önskar köpa en skomodell eller storlek som står som slutsåld i webbutiken får du gärna höra av dig till vår kundtjänst, vi hjälper dig att kontrollera när just den skomodellen förväntas finnas i lager igen.

VAR TILLVERKAS SKORNA?

Skorna tillverkas i en fabrik i norra Portugal. Fabriken har tillverkat skor i över 30 år och har stor erfarenhet när det gäller att göra skor till den svenska marknaden.

HUR SKÖTER JAG BÄST MINA HEELOW-SKOR?

Gör rent och putsa dina HEELOW-skor med skokräm eller polish med jämna mellanrum, skinnskor behöver näring för att hålla sig fina. Lädersulor är känsliga mot väta. Om sulorna blivit blöta rekommenderar vi att du låter skorna lufttorka och inte på ett element. Använd skohorn för att skydda bakkappan. Rosetten som sitter på modellen Estelle är handgjord och därför ska man vara extra rädd om den så den håller sig fin. Var försiktig om du packar ner skorna i en väska, lägg gärna skorna i en mjuk påse. För att ta hand om läder, borsta bort smuts med skoborste och använd läderrengöring.

KAN JAG BYTA DE SKOR JAG KÖPT?

Om du önskar byta dina skor till en annan storlek eller kanske en annan modell använder du returfraktsedeln som ligger i kartongen vid leverans. Vid byte debiterar vi ingenting för portot. Checklista vid retur:

  1. Skor
  2. Originalkartong
  3. Originalfraktsedel
  4. Skötselråd

KAN JAG ÅNGRA MIG?

Ja, som kund hos HEELOW kan du alltid ångra ditt köp. Ångerrätt innebär att du som kund i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen har rätt att frånträda ditt avtal inom 14 dagar. Tidsfristen för ångerrätt börjar löpa den dag du som kund tar emot skorna. Under dessa 14 dagar kan du frånträda avtalet genom att lämna eller sända oss ett meddelande om att du ångrat dig. Enligt distans- och hemförsäljningslagen har vi skyldighet att betala tillbaka beloppet senast 30 dagar efter att vi mottagit varan. Ångerrätten gäller endast om skorna inklusive dess kartong och tillhörande medskick returneras i väsentligen oförändrat skick. Notera att avgiften för portot, 60 kr, kommer debiteras vid din återbetalning.

HUR GÖR JAG EN RETUR?

Vi skickar alltid med en returfraktsedel i ditt paket. Om du slängt eller tappat bort returfraktsedeln, kontakta kundtjänst på kundtjanst@heelow.se mejlar vi en ny till dig. Emballera paketet väl för att undvika fraktskador. Använd till exempel en plastpåse som emballage. Sätt inte returfraktsedeln direkt på kartongen. Se till att få ett kvitto som innehåller kolli-ID från paketutlämningsstället, det gör det lättare att följa paketets tillbakaleverans vid behov. Om paketet försvinner under returen är du som kund betalningsansvarig. När du skickar tillbaka dina skor vill vi även att originalkartongen, originalfraktsedeln och skötselråden skickas med. Använd gärna checklistan nedan för att dubbelkolla så allt är med för att returen ska godkännas av HEELOW. Checklista vid retur:

  1. Skor
  2. Originalkartong
  3. Originalfraktsedel
  4. Skötselråd

HUR GÖR JAG EN REKLAMATION?

Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@heelow.se och berätta varför du vill reklamera varan. Uppge ditt ordernummer och fakturanummer. Kundtjänst hjälper dig vidare med din reklamation.. Om det är möjligt att reparera skorna rekommenderas du att gå till en skomakare och sedan skicka in kvittot till oss. Går skorna inte att reparera mejlar vi en särskild returfraktsedel till dig så du inte behöver betala för frakten. När vi mottagit de reklamerade skorna och godkänt reklamationen får du tillbaka beloppet du betalat för skorna.